Cum se pupă viţelul Bourguignon cu Feteasca Neagră - sau Trăieşte-ţi viaţa ca-n filme

Mai întâi trebuie să vezi filmul şi să te-ncânte. Fiindcă altfel nu te poţi apuca brusc de acea reţetă marca Julia Child care a determinat-o pe Judith Jones, după ce a gustat-o făcută de mânuţa ei, să publice la editura Knopf, în 1961, Mastering the Art of French Cooking. Îţi mai trebuie şi reţeta originală, pe care este de preferat s-o respecţi pe cât cu putinţă, plus tăiţei şi un vin roşu demidulce direct spre sec, ca o Fetească Neagră, aşa. Şi iată rezultatul, în nişte minunate farfurii chinezeşti cu floricele:



Pentru mine are cel mai suculent gust ever. Nu-l pot compara decât (şi defavorabil celui din urmă) cu un prânz în Balcic, din toamna trecută, de la restaurantul Selena (un sfat pentru trecătorii prin Balcic: nu vă duceţi la Doi cocoşi, care are un fel de mâncăruri româneşti mai uleioase - distanţa faţă de Selena este ca de la pământ la lună). Ce-i drept, Boeuf Bourguignon-ul îţi ia vreo trei ore de gătit, plus drumul la cumpărături, dar pe cuvânt de mic burghez eu zic că merită fiecare minut. Şi dacă mai pui că se pupă şi fierbe cu Feteasca, că numai privindu-l te-ameţeşti de la miros şi-ţi vine să-ţi pupi şi tu nevasta...

În fine, iată şi trailer-ul. Şi, ca post-scriptum, nu mă pot dumiri de ce Greg, după ce a văzut filmul, a făcut un... curcan cu piersici în sos de vin alb. Poate fiindcă arată mai spectaculos?

2 comentarii:

BitRiver spunea...

Prietene, nu ma mai trage la ...sapirograf ca nu-ti iese. Eu intai am gatit si dup-aia am privit.
Bleah:)))!

Mircea Ţuglea spunea...

Eşti primordial, ca de obicei...