Zombie (3 zile on the road)

Vineri: trezit la 6 dimineaţa, cu dureri de cap şi traduceri gestante. Până la prânz migălit la ele. Apoi aşteptat plecarea, citit bloguri. La 5 după-amiază plecat din Constanţa. Cumpărături. Mers spre Buzău, ajuns la 10 seara. Luca vesel, jucat până spre miezul nopţii. Mai citit ceva, culcat pe la 2, cu vise negre.

Sâmbătă: iarăşi trezit la 6. Făcut duş, bărbierit, pus cămaşă curată. Plecat cu maşina spre Bucureşti. Lăsat la Piaţa Aviatorilor, luat metroul spre simpozion Paul Celan. Ajuns pe la 10, salutat Ştefan Hostiuc. Ascultat şi vorbit numai în germană. Unele eseuri considerat excepţionale, de exemplu cel al Camillei Miglio. În pauză dat cărţi. Barbara Wiedeman radioasă, Bianca Bican bosumflată, Camilla mulţumită. La prânz mers cu Ştefan la terasa de la Muzeu, unde halit ceafă de porc. Întâlnit Paul Vinicius, recunoscut după Mugur şi jandarmii de la Constanţa. Văzut Mihai Şora visător. După pauză nimic concret, poate doar George Guţu spunându-mi în toaletă că japonezii-s mai meticuloşi decât nemţii. Bianca vreme de jumătate de oră explicându-mi că n-are timp să exemplifice. Plecat spre Mugur. Găsit greu. Băut bere cu el şi Gilda, cu motanul Carol în braţe. Venit Silviu şi mers câteva ore spre cină, ca să nimerim la un fats-food. Apoi la un club, găsit de Silviu pe Facebook, unde băut măriuci însângerate. Întors la Mugur, băut iarăşi bere, apoi cafea. Mugur condus până la gară. În trecere arătat casa unde-au locuit Eminescu şi Veronica, în 1881. Făcut poză (ieşit prost). Urcat la 6 dimineaţa tren spre Buzău, adormit instantaneu cu cartea lui Erofeev (Venedikt!) încă în mână.

Duminică: trezit la 8 şi dus la toaletă. Observat că încă în tren. Trenul stătea pe loc. Uitat pe geam şi văzut gara: Buzău. Dat jos repede, să nu plece trenul. Luat Orbit, spălat pe faţă. Ajuns la Luca. Curăţenie generală în toată casa. Luca febră. Mers la doctoriţă, dat reţetă medicamente. Pe la 3 adormit câteva ore alături de Luca. Apoi toată seara distrat cu coşul de jucării. Legănat Luca ascuns în coşul de jucării. Pus coşul de jucării pe cap şi rânjit. Rostogolit Luca în coşul de jucării. Noaptea citit câteva staţii din Erofeev (Venedikt!). Adormit.

Luni: trezit la 6. Mâncat brânză cu roşii. Luat pulpă de vânat de căprioară, congelată. Suit în maşină, cu ochii împăienjeniţi, cu pauze multe, luat miere de pe drum. Ajuns în Constanţa la 12. Drumuri pe la notar, pauze de aripioare de pui. Drumul la Eforie amânat. Răsuflat uşurat. Primit alte traduceri. Întâlnit pe seară cu clientul, adus banii dar nu adus traducerile. Şi, în curs de pregătire, un escalop de căprioară, made by Cami.

Mâine: trezit la 6. Traduceri gestante.

0 comentarii: