Reascult Azur

Am auzit astăzi cică un nou clip cu Prince, făcut după alt cântec arhicunoscut care până şi mie, cu a mea cultură muzicală formată într-un orăşel unde în afară de Modern Talking nu se mai asculta decât Azur, mi s-a părut foarte familiar. Ţin minte doar că era ceva cu I wanna know for sure. M-am gândit că pe vremuri dilema asta era foarte la modă: Prince sau Michael Jackson? Polemicile atingeau adesea cota de avarie din Ferdydurke a lui Gombrovicz, aia dintre flăcăi şi copii, sau dintre „iniţiaţi” şi „inocenţi”. M-am mai gândit cât de misterioşi păreau să fie cei care spuneau că-l preferă pe Prince. De fapt, ăştia pe care i-am cunoscut eu au plecat cu toţii din ţară, şi cu toţii în America. Concluzia: cei cărora le plăcea mai mult de Michael Jackson au rămas în România – un exemplu este Ion Iliescu. Pun pariu că şi Piţurcă ţine cu Michael Jackson. Becali este prea tânăr, n-a prins vremurile alea. Eu nu mai ţin cu nimeni. Abia mai reascult Azur.

8 comentarii:

an inmigrante spunea...

foarte fain sintetizat... da, recunosc "dilema" aia.
cit despre azuresti, heh! imi amintesc cit de mult uram muzica lor si a altora ca ei, cind o bagau flacaii in discoteca de la tara, cind mai agatam si eu ceva, prin vacante.
acu, din evul asta de kkt, azur e alifie pe linga salami, minuni, denise si alte cirduri decelerate ale patriei.
gind la gind: in uichend ma gindeam la azur si la tentativa nereusita de a reasculta cu boxele la maxim, ca replica la galagia din apartamentele vecinilor mei melomani:))

Mircea Ţuglea spunea...

Ia uite ce-am găsit aici. Nu-mi dau seama dacă este varianta originală sau una remasterizată, cum spun ăştia despre Star Trek. Şi, printre altele, încearcă un search cu Azur, "Erai frumoasă ca regina nopţii".

Mircea Ţuglea spunea...

Bonus un potpuriu de manele de prin '80, care începe cu "Prinţişorul meu", alt hit din acei ani, dar mai conţine şi alte melodii frumoase, precum "Pe nisipul de la mare am scris numele tăua", sau "Basarabia, Iugoslavia"...

zanaparca (nad tuhim) spunea...

te pup

Mugur Grosu spunea...

ha, uite o stire din Ziua de azi:

"Generic si Azur, dupa 30 de ani

Trupele Generic si Azur vor sustine azi (ora 20.00), la Centrul Cultural "Mihai Eminescu" din Parcul National, un spectacol omagial: marcarea a 30 de ani de activitate. Dan Ciotoi si Nelu Vlad, liderii trupelor, au promis interpretarea celor mai reprezentative si de succes piese precum "Mona", "S-a rupt lantul de iubire", "Fata de pe plaja" sau "Mihaela". Lansandu-se cu melodia "S-a rupt lantul de iubire", devenita hit peste noapte, Generic a strans ulterior peste 300 de melodii in 30 de albume, creand un nou gen muzical, care le-a adus succes in concerte..."
http://www.ziua.net/display.php?data=2009-07-01&id=255158

Mircea Ţuglea spunea...

Ce mişto sună asta: "Centrul Cultural Mihai Eminescu din Parcul Naţional". Oare nemţii au şi ei Centrul Cultural Naţional Goethe din Parcul Naţional Faust?

sadmin spunea...

Site oficial dan ciotoi si formatia generic :) Enjoy.
http://www.danciotoigeneric.ro

Mircea Ţuglea spunea...

Gata, mergem cu toţii acolo...