Winetown

Orice zi de sâmbătă, când în fine se văd, în orașul vechi, copii îmbrâncindu-se pe străzi, după săptămâna de școală, trebuie să înceapă într-o gelaterie:


Apoi, printr-un mic ocol, să continue cu pauza de sandvișuri la Santa Croce:


Și cu drumul înapoi spre casă, pe la Dom:


După prânz, o călătorie în labirintul de sticle de vin din Palazzo Nonfinito, cu ocazia Wine Town, ar fi binevenită:


Winetown înseamnă că, două seri la rând, cele mai importante zone ale orașului sunt destinate degustătorilor de vinuri - aici, Biblioteca delle Oblate, pe via dell'Oriuolo, practic în spatele nostru:


Unde copiii au stat cu ochii țintă la scamatorii, cât timp degustam vinurile:


Ne-am întors pe la miezul nopții (și, deci, fără poze), cu multe păhărele de Champenoise, Chianti, Shiraz și Sangiovese la bord. Winetown-ul ăsta presupune un card de 15 euro, cu care se pot face 5 degustări - ei bine, al meu s-a blocat - și-așa, printr-un fericit accident (aglomerația era atât de mare încât vânzătorii preferau să nu se mai obosească cu cardul defect) am degustat de câteva ori mai mult. Nu-i exclus ca astăzi să fi băut unele din cele mai bune vinuri din lume. Pot spune doar că vinul Sangiovese (adică, 100% Sangiovese, nu în combinație cu altceva, de pildă cu Shiraz) le bate de la distanță pe celelalte. Și mai spun că o astfel de chestie ar avea un succes enorm în Constanța, la sfârșit de sezon estival, dacă i-ar da cuiva prin cap să o facă... cu cap.

0 comentarii: