La care n-am ce să mai zic

Nu există poezie decât de stânga. Păi "nu există" (1), "poezie" (2), "decât de stânga" (3), fac un amalgam din care doar termenul mijlociu (cum ar veni, semi-mezinul) poate fi supus valorizării. "Nu există" şi "decât de stânga" sunt relative. Nu vreau să spun că "poezie" este un termen absolut, dar este pe-aproape. Adică trebuie să fie (2)-[(1)+(3)]=>0.

[În urma numeroaselor telefoane anonime primite la redacţie, suntem nevoiţi să facem următoarele precizări: aici nu este vorba despre cartea lui Grigore Şoitu, Poeme de stânga, ci despre maxima emisă alaltăieri, în cadrul lansării, de către Vasile Ernu].

6 comentarii:

Iulian Tănase spunea...

Nu există poezie decît de stînga = Nu există decît poezie de stînga =>Toată poezia care există e poezie de stînga => Poezia = poezie de stînga => Nu există decît poezie.

Mircea Ţuglea spunea...

Corect este: decât poezie există. Şi nici aşa nu este foarte corect, fiindcă poezia precede existenţa, de unde şi poezia nimicului!

Iulian Tănase spunea...

Iar noi știm totul despre nimic, desigur :)

Mircea Ţuglea spunea...

Suntem experţi!

BitRiver spunea...

"Lasă-l, băi, pe Ernu-n pace.
Ştie el ce zice/face." (Dintr-un cântic popular)

P.S: M-am zgâriat aşa de tare-n propoziţia asta, încât n-am răbdat să n-o arunc pe acoperişul postării!

P.S.special: De acord. Esti expert în paradoxism [esenţa paradoxismului (cf. wikipedia)="sensul are un nonsens și, în mod reciproc, nonsensul are un sens"]. Din păcate, relaţia ta cu matematica&logica e destul de...oedipiană :)))

Mircea Ţuglea spunea...

În sfârşit s-a prins cinveva despre ce este vorba! Tocmai băgam nişte explicaţii...