Cum se mai vinde poezia

Aflu de la Claudiu Komartin că volumele de poezie ale lui Constantin Virgil Bănescu, George Vasilievici şi Marin Mincu se vând pe piaţa neagră, sau de "nişă", cu preţuri "care depăşesc 40-50 lei". Mă gândesc ce "norocos" sunt, dacă am reuşit să vând cu 70 lei, încă în viaţă fiind, o Reactualizare a sensului de-a mea (care, în fond, este şi ea o carte despre poezie), undeva la o Primăvară a poeţilor de acum câţiva ani! Claudiu, pasează-mi te rog adresa negustorului, să-i vând vreo 20 exemplare din Reactualizare, cu 50 lei fiecare, iar el să le revândă la 70 şi aşa să ne-mbogăţim amândoi! Şi, dacă are răbdare până dau colţul, va câştiga înzecit! În plus, dacă ţine neapărat, îi vând şi tot tirajul viitoarei mele plachete de poezie, la un preţ foarte promoţional, de vreo 100 lei cartea...

12 comentarii:

ANDREEA spunea...

Scriu şi eu! Un leu acum, 2 lei după... Stoc nelimitat!
Cât pentru o primă casă ”a la Boc” şi-un mausoleu ”a la machedoni”. Batem palma?

Mircea Ţuglea spunea...

Mai bine-ţi publici "Prima carte" prin credit ipotecar pe 35 de ani garantat de guvern... Problema-i că, până nu achiţi creditul, n-ai voie s-o vinzi...

Anonim spunea...

actul poetic si in general arta este sunt in esenta lor gratuite. le faci ca asa simti tu,personal. daca mai vin si bani - cu atat mai bine,dar sunt intotdeauna pe locul doi.
intr-un act comercial - eu cumpar un produs daca am nevoie de el - ori poezia adevarata este facuta in primul rand de si pentru poet - poate fi folositor si cititorului, dar ramane mereu pe plan secund. daca aceasta regula e incalcata - poezia nu mai e poezie - e lautarie sau propaganda. vezi adrian paunescu, vadim tudor. astia sunt zeii 'poeziei' comerciale. parerea mea.

Mircea Ţuglea spunea...

Orice act şi în general actul sunt gratuite. Părerea mea.

claudiu komartin spunea...

haisafurampepeni@yahoo.com

ăsta e mailul bişniţarului

Mircea Ţuglea spunea...

Pe bune? Iar Nora Iuga? Nu pot să cred!

Şi, fără glumă, ce înseamnă asta?
["Comentariu publicat de haisafurampepeni pe Martie 13, 2010 la 9:43pm"]

"George Chiriac sunt, o persoana din umbra Norei Iuga. Gandul tau frumos il poti lasa pe blogul Norei si te asigur ca va ajunge la ea: http://noraiuga.wordpress.com/ Chiar sunt incantat de ceea ce mi-ati spus, stiind ca Nora Iuga a fost foarte putin timp profesoara de germana in Hermannstadt. Va astept la Concursul literar Nora Iuga."

Sursa: http://reteaualiterara.ning.com/xn/detail/1971741:Event:285349?xg_source=activity

Anonim spunea...

Imi cer iertare ca am intrat in comentarii cu bocancii mai devreme.
Am recitit acum cu mai multa atentie ...
Poti sterge si primul comentariu ca mi-e rusine de el si chiar si asta poate fi nepublicat ca tot cam off-topic este.
Ca veni vorba - nu ma omor dupa poezia lui Mircea Tuglea - dar Y2K mi se pare genial - ca sa fiu in ton - Y2K face toti banii pentru mine. Pacat ca nu am apucat sa il cumpar nicaieri. E rusinos ca am dat bani pe o gramada de carti proaste - chiar si de la edituri cu staif gen Humanitas si carti ca Y2K raman obscure.

Mircea Ţuglea spunea...

Poţi s-o cumperi de la mine, şi promit c-o trimit prin mail. Dar, nu-i mai simplu s-o descarci direct? Fiindcă, uitasem să spun, cartea n-a apărut în print nicăieri (decât poate în paginile fostului Supliment de Marţi). Este exclusiv o ediţie electronică. Însă, cum spuneam, dacă vrei s-o cumperi eşti binevenit(ă).

Anonim spunea...

pai o cumpar - dar nu vreau sa fie o situatie stanjenitoare.

Mircea Ţuglea spunea...

Păi trimite banii!

Anonim spunea...

unde si cum?

Mircea Ţuglea spunea...

Telepatic...