Un sfert de Nobel

Ne-am procopsit cu el prin Herta Müller, după ce o rămăşiţă mai luasem anii trecuţi şi prin Elfriede Jelinek, pare-se cu oarecari rădăcini în Bucovina. Nu înţeleg de ce nu se hotărăsc suedezii ăştia să-i dea odată premiul lui Patapievici (fie pentru literatură, fie pentru fizică), ca să avem şi noi un Nobel întreg de pus în vitrină. S-ar potrivi numai bine la papionul lui HRP.

8 comentarii:

an inmigrante spunea...

da, domnule...

Mircea Ţuglea spunea...

nu chiar, domnule...

an inmigrante spunea...

pai, asta mai e de discutat, dupa cum am inteles... eu zic sa zicem da, insa ai incredere? ca bani s-ar gasi, acolo, cu timpul. brandurile - aia e chestia!...
zic si eu, ca poate tu stii mai bine...

mugur spunea...

mai avem un sfert [ce-i drept, pentru pace, literatura ar fi un soi de război] prin elie wiesel. încă puţin şi uite-aşa, din bucăţi, facem unul întreg. c-aşa-i românul, face tanc din chibrituri

sinvlex spunea...

Avem pe dracu'(chiar ca-l avem, n-avem nimic. Poate AvE(m)! Altadata...

Mircea Ţuglea spunea...

Lasă că tot aşa au acum şi kenyoţii un Nobel şi-un sfert... Şi tot pentru Pace!

ddm spunea...

mai avem un sfert prin George Emil Palade, dar, intr-adevar, ne mai lipseste un sfert - Vadim Tudor pentru literatura & pacea si armonia intregului :))

Mircea Ţuglea spunea...

Uite-aşa mai adăugăm câte-o nunanţă specificului nostru naţional, pe care s-au tot chinuit să-l ghicească interbelicii şi noicienii. Acum nuanţa ar fi: românilor le lipseşte mereu câte-un sfert!