Mendebilul

Mi s-a părut că-l văd pe Mendebilul astăzi la scara blocului. Erau nişte puşti adunaţi pe scări care-l ascultau foarte prinşi. Povestea înflorit un documentar de pe Discovery despre războiul aerian dintre Germania şi Anglia din 1940. Puştii erau extaziaţi.

[later edit] Cică ultimul civil ucis pe teritoriul Angliei în război ar fi fost Ivy Millichamp, lovit de o rachetă V2 pe 27 martie 1945, cu o lună şi jumătate înaintea capitulării Germaniei. Ăsta da subiect de film. Căutaţi pe Wiki.

5 comentarii:

ANDREEA spunea...

am un "deja vazut" din clasa a 9-a. nu ne-ati vrajit la fel si-atunci? o scara de bloc, niste pusti, o poveste. vai, doamne, aia nu s-au miscat din fata blocului pan' acum!

Mircea Ţuglea spunea...

ăia ai lui Cărtărescu nu, ăştia ai mei abia au venit
te anunţ când începe Mendebilul să leviteze

ANDREEA spunea...

daaa, cum dracu' (sa ma scuze luca), tre' sa facem o ancheta, o investigatie! musai! pai, ce, cartarescu a scris degeaba...

day-dreamer spunea...

ha, deci aţi vrăjit mai multe generaţii cu mendebilul lui cărtărescu. deşi mi-amintesc cum v-au vrăjit şi pe dumneavoastră nişte puşti de cinşpe ani, acum vreo nouă ani. n-aţi înţeles cum în clasa a noua poate să ştie cineva sensul cuvântul "insignifiant". aţi rănit nişte sentimente, domn profesor, pe cuvânt de cercetaş! cu toate că figura stupefiată de la catedră a fost, fără doar şi poate, nepreţuită.

Mircea Ţuglea spunea...

Acum nouă ani? Nu-mi mai spune c-ameţesc...